Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-05-03@23:27:58 GMT

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دامی در حال بررسی است

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۶۲۸۲۴

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دامی در حال بررسی است

به گزارش «نماینده» مرتضی رضایی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه برخی مدعی شده‌اند معاونت امور دام به صورت دستی در تخصیص سهمیه نهاده دخالت می‌کند و همین مسئله نظارت سیستمی را مختل کرده است، تصریح کرد: علیرغم تمام زحماتی که بانک مرکزی و وزارت صمت در حوزه واردات نهاده‌ها متحمل شده‌اند، در این حوزه کمبود وجود دارد، بنابراین این حق را به من و همکارانم بدهید که گاهی در توزیع اشتباهی رخ داده باشد اما اینکه به صورت سیستماتیک این اشتباه انجام شود، را به شدت تکذیب می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: چنین مسئله‌ای صحت نداشته و ندارد، به عنوان مثال وقتی اولویت مرغ گوشتی بیشتر است، باید بنده بتوانم در این زمینه اعمال نظر کنم و سهم بیشتری را برای مرغ گوشتی در نظر بگیرم.

رضایی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره ایرادات سامانه بازارگاه و اینکه قرار بود وزارت جهاد کشاورزی تا ابتدای مردادماه ایرادات را برطرف کند، گفت: خود سامانه بازارگاه هیچ مشکلی ندارد و تغییرات ملموس و معناداری طی ماه‌های گذشته در آن اتفاق افتاده است و کسانی که مشکلات این سامانه را برجسته می‌کنند، آنهایی هستند که نمی‌خواهند اطلاعات واردات و توزیع به صورت دقیق در سامانه ثبت و شفاف شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر اینکه تولیدکنندگان از اجرای طرح عرضه دانِ آماده ناراضی هستند و عنوان می‌کنند که باید بسترسازی لازم برای اجرای این طرح فراهم شود، گفت: عرضه دانِ آماده به عنوان یک آپشن در سامانه بازارگاه قرار داده شده و ما به استان‌ها نیز ابلاغ کردیم اگر مرغداری تیک دریافت دانِ آماده را بزند و خواستار آن باشد، کارخانجات تولید می‌کنند، بنابراین امری کاملاً انتخابی است.

رضایی با اشاره به اینکه عرضه نهاده در سامانه بازارگاه مشکلی ندارد، گفت: مشکل از جایی شروع می‌شود که نهاده‌های وارداتی وارد این سامانه نشوند و عزم جدی وجود دارد که عده‌ای نتوانند گرمی از این نهاده‌ها را خارج از سامانه و بدون راستی آزمایی توزیع کنند و مصرف کننده همه نهاده‌های وارداتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود، باید کاملاً مشخص باشد.

وی تصریح کرد: از تمام تولیدکنندگان انتظار داریم و کمک می‌خواهیم که به صورت محرمانه یا غیرمحرمانه اطلاعاتی را که در این حوزه دارند، در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مسئول قرار دهند. نباید شرایط به گونه‌ای باشد که نهاده با نرخ مصوب به دست تولیدکننده نرسد و وقتی سوال می‌کنیم از چه کسی نهاده‌ها را به قیمت‌های گزاف خریداری می‌کنید، همه سکوت کنند و هیچکس حرفی نزند.

رضایی با اشاره به اینکه ما الان در مرحله راستی آزمایی قرار داریم، گفت: برخی واردکننده‌ها نهاده‌ها را پیش فروش کرده‌اند که این ما این مسئله را نیز رها نکرده‌ایم و نظارت بر آن انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: باید کاملاً مشخص و شفاف باشد که نهاده وارد شده به دست چه کسانی رسیده است و در این مسیر مجموعه‌ای از دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی از جمله تعزیرات و سازمان حمایت باید با ما همکاری کنند، چرا که این یک مشکل ملی است که باید آن را حل کنیم.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه این مرغداران نیستند که نهاده‌ها را با نرخ مصوب دریافت می‌کنند و آن را گران‌تر می‌فروشند، گفت: عده‌ای واسطه زالوصفت این کار را انجام می‌دهند که به اعتقاد بنده در شرایط فعلی کشور چنین اقدامی جنایت است.

وی همچنین درباره احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات نهاده‌های دامی گفت: این موضوع یکی از سناریوهای مطرح در دولت است که البته انجام آن تبعاتی نیز دارد. به عنوان مثال بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات نهادها، تولیدکنندگان به چهار برابر نقدینگی بیشتر نیاز دارند تا نهاده‌های موردنظرشان را تأمین کنند. همچنین افزایش قیمت محصولات پروتئینی برای مصرف کننده از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و بستر آن فراهم شود.

رضایی درباره گم شدن حدود سه میلیون تن نهاده دامی و اختلاف نظر بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گفت: این مسئله را به شدت تکذیب می‌کنم. دولت و دستگاه‌های نظارتی حتی از یک گرم نهاده نیز نمی‌گذرند، چون تمامی این نهاده‌ها با ارز دولتی وارد شده و همه باید در قبال آن پاسخگو باشند. برخی تجار در این زمینه از خط قرمز عبور کرده و نهاده‌ها را خارج از سامانه بازارگاه عرضه کرده‌اند که این مسئله قابل قبول نیست و دستگاه‌های نظارتی و وزارت جهاد کشاورزی به آن ورود کرده‌اند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: ارز ارزدولتی جهاد کشاورزی هفته دولت وزارت جهاد کشاورزی ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۲۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد

عباس میراحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که در حوزه صنعت طیور و مرغداری صورت گرفت و همچنین با همراهی اتحادیه مرغداران و مرغداری‌ها از مجموع حدود ۲۱۴ واحد پرورش مرغ گوشتی که در استان وجود دارد، به جز چند مورد محدود، مابقی فعال هستند.

وی افزود: تولید گوشت مرغ در استان چهارمحال و بختیاری نسبت به سال قبل حدوداً ۲۸ تا ۳۰ درصد افزایش تولید داشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: جوجه‌ریزی در ماه فروردین امسال نسبت به سال قبل حدود ۲۳ درصد افزایش داشت و در مجموع صنعت طیور به حالت عادی خود بازگشته است، این اطمینان وجود دارد که تا دو ماه آینده در حوزه مرغ چالشی نخواهیم داشت.

میراحمدی عنوان کرد: برنامه‌ریزی شده تا بخشی از تولید گوشت مرغ توسط پشتیبانی امور دام در چهارمحال و بختیاری ذخیره‌سازی شود، به طور متوسط هر شب که کشتار مرغ در کشتارگاه‌های استان انجام می‌شود بین ۷ تا ۱۰ تن گوشت مرغ منجمد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مجوز صادرات گوشت مرغ به خارج از کشور اخذ شده و روند این کار توسط اتحادیه مرغداران چهارمحال و بختیاری در حال بررسی است تا بازار هدف مشخص و تامین شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته حدود ۷۰ تن صادرات در حوزه طیور از استان خواهیم داشت.

میراحمدی درخصوص صنعت دامپروری چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: با توجه به تغییرات نرخ ارزی، همچنین افزایش ۶ برابری قیمت نهاده‌ها و کاهش شدید قیمت گوشت در بازار دچار مشکلاتی شدیم، اما خوشبختانه در سال گذشته با حمایت‌هایی که صورت گرفت و تسهیلات بانکی که پرداخت شد، بخشی از دامپروری‌های چهارمحال و بختیاری احیا شدند.

وی با بیان اینکه حدود ۴۵ واحد دامپروری در چهارمحال و بختیاری احیا شد تاکید کرد: برنامه‌هایی که برای آینده در دستور کار داریم در حوزه مگافارم‌ها است، در همین راستا عملیات اجرایی دامداری ۳ هزار راسی در دشت زرین طی روزهای آینده آغاز خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: همچنین برنامه‌ریزی شده است تا طرح پرورش گوسفند ۵۰ هزار راسی در شهرستان بروجن اجرا شود.

میراحمدی افزود: راه‌اندازی یک واحد گاوداری در سودجان در مرحله برنامه‌ریزی و جذب سرمایه‌گذار است، این پروژه قرار است در ۳۰ هکتار زمین اجرا شود، همچنین رایزنی با سرمایه‌گذار در حال انجام است که در صورتی که تمایل دارد دام سبک یا سنگین پرورش دهد، اعلام کند.

وی ادامه داد: از طرفی با توجه به دستوری که مبنی بر خروج دام از شهرها صادر شده بود و محدودیت‌هایی که برای نگه‌داری دام در مناطق شهری وجود داشت، پیش‌بینی شد که با مشکلاتی مواجه شویم لذا کمیته مکان‌یاب با حضور معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی و شرکت شهرک‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری تشکیل و ۴۳ مکان خارج از شهر شناسایی شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: چالشی که در بحث عرضه محصولات دامی و طیور در سطح استان وجود داشت، نبود میدان عرضه دام بود، بنابراین حدود ۷.۴ هکتار زمین در محل نانواخانه شناسایی شد که ظرف ماه آینده بعد از اخذ مجوزهای آن کلنگ‌زنی می‌شود.

کد خبر 6093728

دیگر خبرها

  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • واکسیناسیون دامی به میزان ۸۰۰ هزار دز در میامی انجام شد
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • توقیف محموله خوراک دامی قاچاق در پاوه
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • بودجه ۶۰۰۰ میلیارد تومانی شهرداری کرمانشاه بلاخره تصویب شد
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
  • جریمه ۱.۹ میلیارد تومانی مشاورین املاک استان همدان
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد